Verdachte autobrand aangehouden

maandag 6 november 2017

Barendrecht - Kort na een brandstichting op de Olmenwede in Rotterdam kon de politie vannacht een 23-jarige Rotterdammer aanhouden die verdacht wordt van het aansteken van de brand.

Rond vier uur vannacht ging het autoalarm af van een geparkeerde auto aan de Olmenwede. Agenten, die heel snel bij de auto waren, stelden sporen veilig. Tegelijkertijd werden door andere agenten strategische plaatsen op de toegangswegen ingenomen, waarbij al het verkeer werd gecontroleerd.

Een getuige had namelijk gezien dat een donkere auto, kort na het afgaan van het alarm, was weggereden. Op de Noordersingel zagen agenten een donkergekleurde auto rijden en controleerden de bestuurder. In de auto troffen agenten voorwerpen aan die de 23-jarige Rotterdammer, samen met zijn auto, verdacht maakten van de brandstichting in Barendrecht.

Uit nader onderzoek is in de loop van de dag gebleken dat deze brand een op zichzelf staand incident is. De Rotterdammer wordt niet van andere branden verdacht.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict